Tästä ruuasta voisi sanoa, että se on omassa nuoruudessani legendaarinen! Monesti ensimmäistä kertaa yksin asuessani, tein tätä ruuaksi sen takia että se oli nopeaa ja helppoa eikä ruuan hinnaksikaan tule montaa euroa. Mutta myös maku on hyvä ja tonnikala kastiketta voi muutella omien makujen mukaan. Tällä kertaa terveellisyyden vuoksi teimme myös kylkeen uunikasviksia mitkä sopivat hyvin ruuan seuraksi, mutta mietein että niitä olisi hyvin voinut myös jo valmiiksi pilkkoa kastikkeen joukkoon!
Tonnikalapasta
fusilli kierrepasta
4 prk tonnikalaa paloina öljyssä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk kermaa
½ limen mehu
valkosipulin kynsi
mustapippuri
suola
Lisäksi:
parmesan juustoa
basilika
uunikasviksia
Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä.
Lisää joukkoon suola.
Pilko valkosipulin kynsi pieneksi.
Kuumenna kattila ja lisää ylimääräisestä öljystä puristetut tonnikalat ja valkosipulin kynsi.
Anna kuumentua hetki kattilassa, jotta vielä ylimääräiset nesteet haihtuu pois.
Lisää tomaattimurskat ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi kerma ja mausteet ja anna vielä hetki olla liedellä.
Tarjoa pastan ja uunikasvisten kanssa.
Lisää päälle vielä parmesan raastetta ja basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti