maanantai 4. helmikuuta 2019

Antipasto tikut



 Näin netissä kuvan paprikoista, jotka oli täytetty juustolla ja siitä se ajatus sitten lähti. Tein siis näitä tikkuja viimeisiin tupareihin entisille työkavereilleni. Täytetyt paprikat olivat itseasiassa todella hyviä, niitä koskaan ennen syötyäni, mutta kerrasta viisaampana kannattaa ne tehdä samana päivänä kun laittaa tarjolle. Itse tein ne edellisenä päivänä ja säilytin yön yli jääkaapissa, niin paprikat valuttivat hieman nestettä yön aikana. Maistuivat kyllä näinkin, mutta ehkä pysyisivät ainakin nätimpänä jos tarjoaa heti täytön jälkeen.
Tein myös paprikoiden täytöstä videon, joka on nähtävillä Instagram tililläni. Tilille pääsee oikeasta laidasta, painamalla hotdog kuvaa ♥️




Antipasto tikut



1 pkt ilmakuivattua kinkkua
1 pkt chorico makkaraa
1 ruukku basilikaa
4 suippopaprikaa
1 pkt valkosipulituorejuustoa
1 pkt fetaa
kirsikkatomaatteja
mozzarella palloja



Laita uuni kuumenemaan grilli vastukselle 200 asteeseen.
Levitä paprikat leivinpaperin päälle pellille ja nosta uunin ylimmälle tasolle.
Paahda paprikoita niin, että pinta tummuu.
Nosta paprikat tämän jälkeen hetkeksi pussiin ja solmi pää.

Sekoita valkosipulituorejuusto ja feta keskenään tasaiseksi tahnaksi.
Ota paprikat pussista ja halkaise ne toisesta päästä niin, että saat siitä tasaisen.
Ota kaikki siemenet ja kuori mustunut pinta pois. Pinnan pitäisi lähteä helposti uunin jälkeen. (Tästä video Instagramissa Kulinaristin keittiössä)
Kun paprikat on putsattu, nosta tuorejuusto-feta seosta "sisäpuolelle" keskelle hyvän kokoinen määrä.
Rullaa paprika seoksen yli, laita cocktail tikku palan läpi ja leikkaa paloiksi.
Pistä samaan tikkuun basilikan lehti ja osaan chorizo makkaraa ja osaan ilmakuivattua kinkkua.

Halkaise kirsikkatomaatit kahtia.
Pistä toisiin tikkuihin kirsikkatomaatin puolikas, mozzarellapallo, basilikan lehti ja makkaraa tai kinkkua.
HOX! voit tehdä myös mozzarella-tomaatti tikkuihin kastikkeen öljystä, valkosipulinkynnestä ja mausteista.
Levitä kastike tikkujen päälle kevyesti.
Saat helposti mozzarella-tomaatti salaatin tikussa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti