torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäivän donitsit

Sain tupaantulijais lahjaksi lahjakortin paikalliseen sisustuskauppaan, missä on myös paljon leipomiseen liittyviä myynnissä. Bongasin kaupasta donitsipellin, mitä olen aina vähän väliä haaveillut ja nythän oli hyvä syy ostaa se! Pääsin peltiä testaamaan nyt ystävänpäiväksi ensimmäistä kertaa ja donitsit onnistuivat ihan hyvin. Reseptejä kuitenkin netistä selaillessa, vastaan tuli myös ohje missä oli käytetty taikinassa piimää, sitä täytyy testata ehdottomasti seuraavalla kerralla. Kuorrutteissa ja koristeissa on myös vaikka mitä vaihtoehtoja, tällä kertaa käytin kaapista löytynyttä valkosuklaata ja nomparelleja. Ensi kerralla voisi testata esimerkiksi kinuskia ja mantelirouhetta ♥️
Taikinan ohje lainattu Annin uunista.
 


Ystävänpäivän donitsit
10 kappaletta

Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
 1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
 1 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 dl öljyä
voita ja öljyä 

Kuorrute:
1 levy valkosuklaata
nomparelleja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, suola ja kardemumma sekaisin.
Sekoita toisessa kipassa maito, öljy ja kananmuna sekaisin.
Sekoita ensin puolet maito-muna seoksesta kuivien sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita sen jälkeen loput maito-muna seoksesta sekaan ja sekoita nopeasti sekaisin.
Voitele donitsipelti voilla ja/tai öljyllä.
Nosta taikina pussiin ja leikkaa pieni pala kulmasta pois.
Pursota taikinaa reiästä donitsipellin koloihin.
Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Nosta pelti ja anna donitsien hetken aikaa levähtää pellillä, jonka jälkeen kumoa vielä jäähtymään ritilän päälle.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Levitä sulanut suklaa jäähtyneiden donitsien päälle.
Koristele haluamallasi nomparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti