Vaikka julkaisu tulee päivän myöhässä, halusin sen kuitenkin kirjoittaa. En ole ennen Runebergin torttuja tehnyt ja oikeanlaista vuokaa en omista mutta mielestäni lopputuloksesta tuli hyvin onnistunut! Luulin, jostain tuntemattomasta syystä, että torttuja olisi paljon vaikeampi tehdä mutta ohje olikin yllättävän helppo. Ja tietysti koska äitini kehui näitä, ei ne voi olla huonoja, äidillä kun on 42 vuoden keittiöalan kokemus ♡
Ohjetta lainasin K-ruoka sivuilta!
Runebergin tortut
150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinöitä
1 1/2 dl piparkakunmurua
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1/2 dl rommia
1/2 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta
korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota muffinivuuan kolot, mutta jos löytyy oikea runeberg torttujen vuoka (mikä on itsellä hankita listalla) käytä tietenkin sitä.
Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit käsivatkaimella.
Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, kokoajan vispaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää lopuksi maito nopeasti sekoittaen.
Jaa pohjien taikina vuuan koloihin.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.
Mittaa kattilaan rommi, vesi ja 2 rkl fariinisokeria.
Kuumenna seos ja anna pulpahtaa.
Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen päälle.
Anna vielä jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä ja nosta yöksi jääkaappiin.
Kumoa tortut seuraavana päivänä kupeista ja koristele noin 1 teelusikallisella vadelmamarmeladilla ja pursota sokerikuorrutetta marmeladin ympärille.
korppujauhoja
Voitele ja korppujauhota muffinivuuan kolot, mutta jos löytyy oikea runeberg torttujen vuoka (mikä on itsellä hankita listalla) käytä tietenkin sitä.
Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit käsivatkaimella.
Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, kokoajan vispaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää lopuksi maito nopeasti sekoittaen.
Jaa pohjien taikina vuuan koloihin.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.
Mittaa kattilaan rommi, vesi ja 2 rkl fariinisokeria.
Kuumenna seos ja anna pulpahtaa.
Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen päälle.
Anna vielä jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä ja nosta yöksi jääkaappiin.
Kumoa tortut seuraavana päivänä kupeista ja koristele noin 1 teelusikallisella vadelmamarmeladilla ja pursota sokerikuorrutetta marmeladin ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti