Kutsuin tyttökaverini illanistujaisiin luokseni ja loihdin syötäväksi pieniä kuutta erilaista cocktailpalaa. Usein syötäviä suunnitellessa haluan käyttää mahdollisimman monia raaka-aineita, eikä esimerkiksi kolmea eri kinkku annosta. Tälläkin kertaa oli tarjolla lohi, ilmakuivattu kinkku, poro, kasvis ja makeaa versiota!
Lohta lehtitaikinakupissa
lehtitaikinaa
2 kananmunaa
150 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
1 prk ruohosipuli tuorejuustoa
½ nippua ruohosipulia
100 g ranskankermaa
mätiä
Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.
Tee lehtitaikinasta esimerkiksi snapsilasia apuna käyttäen pyöreitä rinkuloita.
Laita puolet rinkuloista leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kananmunalla kevyesti.
Toisesta puolesta rinkuloita paina pienemmällä snapsilasilla tai muulla keskelle reikä.
Nosta reiällinen lehtitaikina ehjän päälle.
Paista uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kuitenkin tarkastellen etteivät pala.
Jos taikina kohoaa keskeltäkin, voi sitä esimerkiksi veitsellä kovertaa että niistä saa tehtyä hyvät kupit mihin täytteen saa lisättyä.
Leikkaa lohi ja ruohosipuli pienemmäksi.
Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin.
Lisää lohi ja sipuli joukkoon.
Täytä kupit täytteellä.
Koristele halutessasi mädillä tai ruohosipulilla.
Saaristolaisleivän ohjeen lainasin Kermaruusun sivuilta. |
Saaristolaisleipää guacamolella ja katkaravulla
½ l piimää
3/4 pkt hiivaa (37,5g)
1½ dl tummaa siirappia
1½ dl ruisleseitä
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl kaljamaltaita
5 dl vehnäjauhoja
½ rkl suolaa
4 avokadoa
2-3 tomaattia
½ sipuli
mustapippuria
suolaa
½ sitruunan mehu
keskikokoisia katkarapuja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa ja murusta hiiva joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää loput aineista ja sekoita taas tasaiseksi.
Anna taikinan kohota liinan alla 1,5 tuntia.
Kaada taikina leipävuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 2 tuntia.
Tarkastele leivän kypsyyttä hammastikku tekniikalla.
Ota valmis leipä uunista ja anna jäähtyä.
Parasta leipä on parin - kolmen päivän päästä.
Guacamoleen ohje löytyy jo aikaisempaa blogistani nimellä guacamole.
Leikkaa leivästä haluaman kokoisia paloja, itse leikkasin noin 2x3cm.
Lisää päälle kahdella lusikalla guacamolea ja koristele päälle parilla katkaravulla.
Näiden ohjeeseen hain apua Makun sivuilta. |
Krustadit piparjuuri-porolla
24 kpl krustadeja
50 g kylmäsavustettua poroa
1/2 kpl punaista paprikaa
100 g ranskankermaa
125 g piparjuuri tuorejuustoa
1/4 tl mustapippuria
tuoretta timjamia
Leikkaa poro ja paprika pienemmäksi.
Leikkaa poro ja paprika pienemmäksi.
Yhdistä ranskankerma ja tuorejuusto.
Lisää poro ja paprika seokseen, mausta mustapippurilla.
Lisää täytettä krustadeihin lusikan avulla.
Koristele timjamilla.
Itse en ollut käyttänyt ennen krustadeja mihinkään ja tuli yllätyksenä kuinka nopeasti ne alkoivat pehmetä. Kannattaa siis krustadit täyttää juuri ennen tarjoilemista, jotta pysyvät mahdollisimman kauan kovina ja omassa muodossaan!
Melonia ilmakuivatulla kinkulla
Itse en ollut käyttänyt ennen krustadeja mihinkään ja tuli yllätyksenä kuinka nopeasti ne alkoivat pehmetä. Kannattaa siis krustadit täyttää juuri ennen tarjoilemista, jotta pysyvät mahdollisimman kauan kovina ja omassa muodossaan!
Melonia ilmakuivatulla kinkulla
cantaloupe melonia
ilmakuivattua kinkkua
Leikkaa cantaloupe sopivan kokoisiksi paloiksi.
Kääri yksi kinkun viipale melonin ympärille.
Näihin löysin ohjeen Glöetin sivuilta. |
Sinihomejuustoa ja päärynähilloketta
500 g sinihomejuusto
1 kg päärynä
½ dl valkoviini
500 g hillosokeri
1 kpl vaniljatanko
1 kpl kanelitanko
1 kpl tähtianis
maalaislimppu
mantelirouhetta
Kuori ja paloittele päärynä pieniksi paloiksi.
Kuori ja paloittele päärynä pieniksi paloiksi.
Laita valkoviini, päärynänpalaset ja mausteet kattilaan, kiehauta.
Lisää sokeri ja anna kiehua 10 minuuttia. Jäähdytä.
Mausteet kannattaa poistaa vasta ennen tarjoilua hillokkeesta.
Leikkaa limpusta sopivan kokoisia paloja, itse tein snapsilasilla ympyrän muotoisia.
Käytin Castellon sinihomejuustoa mikä on pehmeämpään ja helpompi levittää leivän päälle. Juuston päälle lisää päärynähilloketta sopiva määrä ja koristele mantelirouheella.
3 kananmunaa
6 dl maitoa
3 vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria
1 tl suolaa
piparkakkumaustetta
1 prk Flora Vanilla
vadelmia
Lettuihin löytyy aikaisempaa blogistani jo ohjetta nimellä jauhelihatäytteiset letut eli krepit!
Vaahdota Flora Vanilla ja levitä sitä ohut kerros letun päälle.
Rullaa lettu rullalle ja lävistä se cocktail tikulla.
Laita tikkuun letun päälle vielä yksi vadelma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti