Hampurilaiset ovat parhaimmillaan alusta asti itse tehtynä! Juhannuksen toisena päivänä valmistin meille näitä, sämpylästä ja majoneeseista lähtien hand by me!
Väliinhän hampurilaisiin voi laittaa oman maun mukaan mistä itse pitää.
Sämpylöihin lainasin ohjetta Suklaapossun blogista.
Tällä ohjeella saat 8 hampurilaiseen sämpylät ja pihvit.
Itse tehdyt hampurilaiset
Sämpylät:
2,5 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 rkl voita
2 kananmuna
1 tl vettä
siemeniä
Jauhelihapihvit:
800 g jauhelihaa
1 sipuli
grillausmaustetta
pippuria
Väliin:
salaattia
tomaattia
ketsuppia
avokadoa
mozzarellaa
Majoneesipohja:
4 keltuaista
2 tl sinappia
suolaa
valkopippuria
3 rkl sitruunamehua
7 dl öljyä
Aioliin:
½ majoneesipohjasta
2 valkosipulinkynttä
valkosipulimaustetta
pippurisekoitusta
Kurkkumajoneesiin:
½ majoneesipohjasta
2 dl sinappista kurkkusalaattia
pippurisekoitusta
Lisäksi:
maalaisranskalaisia
Lämmitä vesi ja maito vähän kädenlämmöstä lämpeämmäksi ja sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Jätä seos seisomaan siksi aikaa kun sekoitat muut aineet.
Sekoita jauho ja suola, nypi voi jauhojen joukkoon.
Sekoita 1 kananmuna vesi-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon.
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia niin, että se kiinteytyy.
Kelmuta taikinakulho ja kohota 2 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 8 osaan.
Muotoile taikina paloista litteitä sämpylöitä uunipellille.
Peitä sämpylät liinalla ja kohota 1-2 tuntia.
Laita kylmään uuniin uunin kestävä kulho, jossa on pari desiä vettä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele sämpylät 1 kananmunan ja 1 tl veden seoksella.
Ripottele päälle haluttuja siemeniä ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Pilko sipuli pieneksi ja sekoita se ja mausteet jauhelihan joukkoon.
Jaa liha 8 osaan ja muotoile niistä isot pihvit.
Sekoita majoneesipohjan keltuaiset ja mausteet kierrevatkaimella hyvin sekaisin.
Ala lisäämään öljyä sekaan aluksi muutamalla tipalla ja voimakkaasti sekoittaen.
Jatka öljyn kaatamista sekaan ohuena nauhana edelleen sekoittaen, niin että majoneesi paksunee.
Jaa majoneesipohja kahteen osaan.
Valmista toisesta puolesta aiolia lisäämällä sekaan pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet ja mausteet. Toiseen puoleen lisää kurkkusalaattia ja mausteita.
Maista kumpaakin majoneesia ja lisää mausteita, jos on tarvetta.
Valmistele väliin tulevat raaka-aineet.
Revi salaattia ja mozzarellaa.
Pilko tomaatit ja avokadot.
Kuumenna uuni kuumaksi ja laita ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle.
Valmista pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Kuumenna grilli kuumaksi.
Halkaise sämpylät ja laita puolikkaat grilliin kuumenemaan.
Lisää myös jauhelihapihvit ja paista kypsäksi. Pihvejä ei kuitenkaan kannata paistaa liikaa, että säilyttävät mehevyytensä.
Aloita kasaaminen.
Laita hampurilaissämpylän pohja lautaselle.
Lisää ensin hieman ketsuppia, revittyä salaattia ja pari siivua tomaattia.
Aseta valmis pihvi näiden päälle.
Pihvin päälle voi laittaa siivuja avokadosta, revittyä mozzarellaa ja aiolia.
Laita sämpylän kansi päälle ja halutessaan hampurilaisen lävitse voi vielä laittaa esimerkiksi varrastikun.
Tee maalaisranskalaisista pieni keko hampurilaisen viereen ja tarjoile niiden kanssa kurkkumajoneesia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti