torstai 29. kesäkuuta 2017

Mansikkajuustokakku

Äitini syntymäpäiväksi täytyi saada mansikkakakkua ja tuoreita mansikoita. Niinpä niistä tällä kertaa syntyi mansikkajuustokakku, dominopohjalla ja suklaapäällysteisillä mansikoilla. Koristeeksi laitoin myös hieman kukkasia pihalta, mutta eivät kylläkään ole syötäviä. 
 
 '
 Mansikkajuustokakku

200 g Domino keksejä
100 g margariinia
10 liivatelehteä
200 g mansikoita
2 prk mansikkarahkaa
1 prk Flora Vanilla
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
punaista elintarvikeväriä

Lisäksi:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
maitosuklaata
kukkasia

Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murskaa Domino keksit pieneksi ja lisää sulatettu voi sekaan.
Painele kevyesti keksi-voi seos leivinpaperin päälle vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora Vanilla ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka.
Soseuta mansikat ja sekoita myös täytteen joukkoon.
Itse lisäsin joukkoon tässä vaiheessa punaista elintarvikeväriä, jotta sain väristä punaisemman.
Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata pehmenneet liivatteet siihen.
Kaada liivate seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko aika sekoittaen.
Kaada valmis täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Koristelu kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjolle laittoa!
Sulata valko- ja maitosuklaa mikrossa välillä aina sekoittaen.
Dippaa mansikoita puolet valkeaan ja puolet maitosuklaaseen.
Anna suklaan hetken aikaa jähmettyä ja koristele toisella suklaalla esimerkiksi viivoja.
Eli jos olet dipannut mansikan valkosuklaaseen, valuta siihe maitosuklaalla ohuita viivoja koristeeksi.
Anna hyytyä kunnolla mielellään jääkaapissa ja lisää kakun päälle koristeeksi.
Halutessaan voi vielä laittaa kukkia lisäksi.
Rouhi vähän suklaata puukolla ja ripottele koristeiden ympärille kakun päälle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti