Bearnaisekastiketta maistoin ensimmäisen kerran edellisessä työpaikassani, jonka yhteydessä oli ravintola. Kastike on erittäin hyvää ja sopii monen kanssa, kylläkään ei ehkä terveellisimmistä päästä kun on oikeastaan pelkkää voita ja kananmunaa. Niinpä tällä kertaa sen seuraksi halusin tehdä terveellistä kanaa, parsaa ja vihanneksia!
Bearnaisekastikkeen apuja hain Yhteishyvän sivuilta!
Kanaa ja vihanneksia bearnaisekastikkeella
broilerin hunajamarinoituja rintafileet
parsaa
porkkanaa
kesäkurpitsaa
paprikaa
Kastike:
200 g voita
200 g voita
1 rkl hienoksi silputtua sipulia
5 kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
3 kananmunankeltuaista
1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Paista broilerin fileet pannulla kypsiksi.
Kuori porkkanat ja kuutio ne, kesäkurpitsa ja paprikat hyvänkokoisiksi paloiksi.
Paista niitä myös pannulla tilkassa öljyä, niin että saavat väriä ja pehmenevät.
Paista parsaa tilkassa öljyä myös pannulla erikseen.
Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi ja laita odottamaan erilliseen kippaan.
Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka, ja vesi kattilaan.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä niin kauan, että puolet nestemäärästä on enään jäljellä.
Siivilöi liemi teräskulhoon tai toiseen kattilaan ja nosta se toisen kattilan päälle, jossa kiehuu vettä liedellä.
Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti seosta, kunnes kastike sakenee.
Ala lisäämään voi kuutioita yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
Tarkista kastikkeen maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti