Onni innokkaasta kalamiehestä on, että aina välillä saa käytettyä saaliita hyväksi ja tehtyä niistä meille ruuat. Tällä kertaa laitettiin lihamyllyn läpi haukea ja tehtiin niistä pihvejä! Niiden seuraksi uusia perunoita ja vanhan ajan kananmunakastiketta.
Haukipihvit
noin 1200 g haukea (myös muut kalat käy, yhdessä tai erikseen)
3 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
1 sipuli
valkopippuria
suolaa
öljyä
Yritä poistaa ainakin isoimmat ruodot kalasta ja laita lihamyllyn läpi 2-3 kertaa.
Kaada valmis "kalajauheliha" kulhoon ja sekoita kananmunat ja korppujauhot sekaan.
Pilko sipuli pieneksi ja lisää myös kalan joukkoon.
Mausta halutuilla mausteilla.
Kaada reilusti öljyä pannulle ja kuumenna.
Painele "kalajauhelihasta" pihvejä kosteilla käsillä ja paista kuumalla pannulla öljyssä.
Halutessaan pannulle voi öljyn lisäksi laittaa myös nokareen voita.
Kananmunakastike
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
6 kananmunaa
suolaa
Keitä kananmunat kypsiksi.
Laita voi kattilaan ja lämmitä niin, että se sulaa.
Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi ja anna hetken kiehua.
Ala lisäämään maitoa pienissä määrissä, esimerkiksi ½-1dl kerrallaan ja sekoita kokoajan.
Lisää lopuksi sekaan kerma ja lämmitä vielä kastiketta.
Jos kastike on mielestäsi liian paksua, lisää maitoa.
Leikkaa esimerkiksi munanleikkurilla tai ihan puukolla kananmunat pienemmäksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Mausta ja maista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti