perjantai 28. heinäkuuta 2017

Red Velvet -kakku

Jääkaapissa komeili ilman tarkoitustaan tuorejuustoa ja kaapissa vei tilaa kolme pussia jauhoja. Niinpä vapaapäivän kunniaksi täytyi saada tehdä jotain herkkua ja kutsua tytöt kahvittelemaan. Viime vuoden halloweenina tein red velvet kakun aivojen muotoon ja se sai paljon kehuja niin ulkonäkönsä mutta myös makunsa puolesta. Niinpä lähdin kokeilemaan uudestaan samaista kakkua hieman sivistyneemmässä muodossa.
Ohjetta lainasin tutulta ja turvalliselta Kinuskikissalta!


Red velvet -kakku

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl ruokosokeria
1 dl rypsiöljyä
2 ½ dl piimää
1 rkl valkoviinietikkaa
punaista elintarvikeväriä
maitoa

Kreemitäyte:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g voita
2 dl tomusokeria
1 ½ tl vaniljauutetta

Päälle:
mansikoita
mustikoita

Voitele ja korppujauhota 24cm irtopohjavuoka.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Yhdistä kaikki pohjan kuivat aineet, muttei sokeria.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita muna-sokerin joukkoon vuorotellen pieni määrä jauhoseosta, öljyä ja piimää varovasti nuolijaa apuna käyttäen.
Lisää lopuksi myös varovasti sekoittaen joukkoon valkoviinietikka ja punainen elintarvikeväri. Väri pysyy suunnilleen samana paiston ajan, eli intensiivisen värin aikaseksi saamiseksi kannattaa väriä laittaa reilusti (itse käytin 2 pulloa). "Terveellisemmäksi" vaihtoehdoksi on sanottu punajuurta, mutta itsellä ei vielä siitä kokemusta.. ehkä seuraavalla kerralla.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia.
Myös tässä kakussa toimii hammastikkutekniikka, kypsyyden arvioimiseksi. Eli jos tikkuun jää vielä taikinaa kun upotat sen pohjaan, on se vielä raaka sisältä.
Anna valmiin pohjan jäähtyä ja leikkaa jäähtynyt kolmeen osaan.

Notkista huoneenlämpöinen voi kierrevatkaimella ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, sekoita täyte tasaiseksi.
Sekoita lopuksi vaniljauute joukkoon.

Kostuta alinta pohjaa maidolla ja levitä noin 1/3 täytteestä sen päälle.
Nosta toinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää taas 1/3 täytteestä.
Nosta kolmas kerros ylimmäksi ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.
Itse halusin kakusta naked cake -tyyppisen, eli ei haittaa vaikka reunoilta pilkistelisi pohjaa kreemin läpi.
Koristele esimerkiksi mansikoilla ja mustikoilla.





1 kommentti: