maanantai 31. heinäkuuta 2017

Piimäsämpylät

Red velvet -kakkua tehdessä jäi piimää yli ja yritin miettiä mihin ne upottaisin, kun muuten sitä ei tule meillä juotua. Niinpä tuli mieleeni sämpylät, johon piimän lopun voisi saada häviämään. Nettiä selaillessani löysin Cebicin keittiön ja siellä oli mielestäni hyvän kuuloinen ja nopea piimäsämpylä ohje. Blogista bongasin myös piimän vaihtoehtona omenamehun! Ehdottomasti täytyy kokeilla joku toinen kerta!


Piimäsämpylät

2½ dl piimää
½ pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
½ tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 5 dl vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuumenna piimä mikrossa kuumaksi ja sekoita kuivahiiva, siirappi ja suola joukkoon.
Sekoita myös joukkoon kaurahiutaleet ja osa jauhoista.
Vaivaa loput jauhoista kädellä, niin että taikinasta muodostuu pallo joka irtoaa helposti reunoista. Vaivaa joukkoon myös hiukan jäähtynyt sulatettu voi.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, esimerkiksi mikrossa.
Levitä hiukan lisää jauhoja alustalle ja pyörittele siinä kohonneesta taikinasta sämpylöitä.
Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna vielä kohota liinan alla noin puolisen tuntia.
Paista uunissa keskitasolla, niin että saavat väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti