Meillä vietettiin pitsalauantaita ja sen sijaan, että oltaisiin menty Kotipizzasta hakemaan, päätettiin tehdä pitsamme itse pohjasta ja tomaattikastikkeesta lähtien. Niistä tulikin erittäin onnistuneita ja tässä myös teille ohjetta. Pääsette tekin viettämään pitsapäivää! Ohjeesta saa kaksi uunipellin kokoista pitsaa!
Pohjaan hain ohjeeseen muistutusta Valion sivuilta!
Itse jätin pohjataikinaa sen verran, että pystyin tekemään niistä pitsatikkuja! Ohjetta niihin kirjottelin erikseen ja löytyy postauksesta nimeltä pitsatikut ja dipit.
Opiskelin myös hieman ennen, mitä erikoisniksejä kannattaa muistaa pitsan teossa. Kirjoittelin ne myös ohjeeseen, kannattaa siis lukea tarkasti.
Itse tehtyä pitsaa
Pitsapohja:
50 g hiivaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl voita
10 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
noin 7 tomaattia
valkosipulia
öljyä
basilikaa
1 dl Coca Colaa
mustapippuria
suolaa
pizzamaustetta
Päälle:
mozzarellaa
tomaattia
pepperonia
aurajuustoa
rucolaa
Lämmitä pohjan vesi kädenlämpöiseksi mikrossa ja liota siihen hiiva.
Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee kimmoisaa.
Anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja levitä paperin päälle pieni määrä öljyä.
Kaada kohonneesta taikinasta puolet uunipellille leivinpaperin päälle.
Älä käytä kaulinta, vaan painele pitsasta halutun muotoinen.
Tee sama myös toiselle puoliskolle taikinasta.
Pienennä tomaatteja hiukan, esimerkiksi 8 osaan ja poista kannat.
Laita tomaatin palaset tehosekoittimeen ja soseuta ne.
Kuullota valkosipulia ja vähän basilikaa pannulla öljyssä.
Lisää tomaatit sekaan ja anna kiehua hiljalleen niin kauan että nesteet haihtuvat.
Lisää joukkoon coca cola ja anna vielä hetken aikaa kiehua.
Kastike on valmista, kun on hieman paksuuntunut ja mitä on helpompi lisätä pitsan päälle.
Lisää vielä mausteita ja basilikaa.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Jaa tomaattikastike pitsapohjien päälle.
Lisää tomaattikastikkeen päälle mozzarella ja aurajuusto.
Seuraavana tomaatit ja pepperonit.
Paista uunissa noin 10-12 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja juusto hiukan sulanut.
Levitä valmiin pitsan päälle vielä rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti