Tytöt oli tulossa kahville, uunissa oli kakku tuloillaan mutta jotain suolaistakin oli saatava pöytään. Niinpä idea lähti leivistä avokadolla, tomaatilla ja fetalla. Kaupassa kierrellessä silmiin osui ilmakuivattu kinkku ja "sopivasti" juuri vaihtoehto leipiäni oli kumpaakin vain yksi jäljellä, joten niin sitä syntyi myös toisenlainen leipä tarjolle.
Ciabatta leipä
1 valmis ciabatta leipä
voita
öljyä
1 kokonainen feta pala
kirsikkatomaatteja
noin 5 avokadoa
½ sitruuna
mustapippuria
suolaa
1 valkosipulinkynsi
basilikaa
balsamicokastiketta
Leikkaa ciabatta leivästä noin 2cm paksuisia viipaleita.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja kaada siihen öljyä ja pieni nokare voita.
Paista leipäviipaleita molemmin puolin, niin että saavat väriä.
Leikkaa avokadot pienemmäksi kulhoon ja muussaa ne haarukalla soseeksi. Ei haittaa vaikka sekaan jäisi hieman avokado paloja.
Lisää avokadon joukkoon sitruunan mehu, pilkottu valkosipulinkynsi ja mausteita.
Levitä lusikan avulla avokadoa jäähtyneen leivän päälle.
Lisää päälle feta paloja ja puolikkaita kirsikantomaatteja.
Koristele basilikan lehdellä ja kaada hiukan balsamicokastiketta.
Kokoruisvehnäleipä
1 valmis kokoruisvehnäleipä
voita
öljyä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
lehtikaalia
aurajuustoa
3 tomaattia
balsamicokastiketta
Leikkaa ja paista kokoruisvehnäleivästä samaan tapaan kuin ciabatasta.
Levitä aurajuustoa jäähtyneiden leipien päälle.
Laita pieni pala lehtikaalia ja yksi ilmakuivattu kinkku.
Leikkaa tomaatit pieneksi ja lisää niitä pieni keko kinkun päälle.
Kaada hiukan balsamicokastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti