torstai 20. heinäkuuta 2017

Raparperipiirakka

Vietettiin viikko kesälomastamme Virroilla mökillä rentoutuen ja nauttien. Yhtenä päivänä kuvia selaillessa alkoi hirveästi tekemään mieli raparperipiirakkaa. Niinpä kaivoin helpon ohjeen Anna.fi sivuilta ja kurvattiin kauppaan hakemaan aineksia. Piirakan kylkeen vaniljajäätelöä ja helppo kahvin kanssa nautittava herkku oli valmis!
Tein piirakan noin 25x30cm vuokaan. Jos tekee pellillisen kannattaa ohje kaksinkertaistaa.
 Raparperipiirakka

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl kermaa
3 dl voisulaa
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
raparperia
sokeria

Lisäksi:
vaniljajäätelöä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää siihen voisula ja kerma.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhot muiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille.
Huuhtele ja viipaloi raparperit sopivan kokoisiksi paloiksi.
Levitä palat taikinan päälle ja ripottele sokeria pinnalle.

Paista piirakkaa keskitasolla 30-40 minuuttia.
Tarkastele pinnan väriä ja että pohja kypsyy.
Nauti jäätelön ja kahvin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti