keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Mansikkarahkapiirakka

Tämä piirakka syntyi miettimällä, mihin sitä viime vuoden mansikoita alkaisi tuhlaamaan pakkasesta. Löysin ihanan ohjeen Valion sivuilta, jota muokkailin hiukan.
 

Mansikkarahkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
vaniljajauhetta
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk vaniljarahkaa
noin 100 g mansikoita

Pinnalle:
70 g valkosuklaata

Vaahdota pohjan huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Painele taikina pitkän piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Paina pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi.
Paista uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia.

Sekoita täytteen rahka ja kuohukerma sekaisin.
Sekoita joukkoon myös vaniljajauhetta, sokeri ja kananmuna.
Leikkaa puolet tai 3/4 osa mansikoista pienemmiksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon.
Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
Leikkaa loput mansikoista noin neljään osaa ja painele vielä täytteen pinnalle.
Laita piirakka takaisin uuniin ja paista noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on hieman hyytynyt ja pohja kypsä.
Anna jäähtyä.

Rouhi valkosuklaata leivinpaperin päälle uunipellille.
Nosta uunin asteet 225 asteeseen.
Paahda rouhittua valkosuklaata noin 5-10 minuuttia, kunnes se on saanut väriä ja hieman kovettunut.

Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi ja murenna paahdettua valkosuklaata piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti