torstai 24. tammikuuta 2019

Suolaiset tuulihatut

Suolaiset tuulihatut, varsinkin lohella, on tuttu meidän piireissä monilta kahvi istujaisilta. Olen myös tänne joskus aivan ensimmäisissä postauksissa kirjoittanut lohi tuulihatun reseptiä, mutta tässä sitä tulee muistutuksena uudestaan uuden kaverin kanssa. Tällä kertaa miehen perhettä oli tulossa tupari kahville, joten heille myös laitettiin pöytään tarjolle näitä herkkuja. Mauksi päätyivät tuttu lohi ja toisiin poro, joka oli huomattavasti suolaisempi loheen verrattuna mutta sopi myös hyvin. Täytteitä kannattaa ehdottomasti testailla ja hakea se oma suosikki! Meillä se ainakin tähän mennessä on ollut vanha kunnon tuttu lohi ♥
Hattujen reseptistä tulee noin 30 tuulihattua, koosta riippuen.
 

Suolaiset tuulihatut

Hatut:
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Lohitäyte:
150 g savu- tai kylmäsavulohta
1 pkt yrttituorejuustoa
½ puskaa tilliä
mustapippuria
sitruunan mehua
 
Porotäyte:
100 g kylmäsavustettua poroa
1 prk smetanaa
1 pkt aurinkokuivattutomaatti tuorejuusto
½ puskaa persiljaa 
pinaatinlehtiä

Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen. 
Lämmittä kattilassa voi ja vesi, niin että voi sulaa veden joukkoon ja anna kunnolla kiehahtaa. 
Kattila pois liedeltä ja lisää jauhot joukkoon. 
Sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi. 
Vatkaa vatkaimella kananmunat taikinan joukkoon yksitellen.
 Vatkaa hetken aikaa, niin että taikinasta tulee tasainen. 
Taikinasta voi pursottaa pursottimella leivinpaperin päälle pieniä nyyttejä tai vaihtoehtoisesti nostella kahdella lusikalla palloja (ota huomioon että hatut melkein kaksinkertaistuvat uunissa). 
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, omien hattujen koon mukaan ja tarkastele että saavat vähän väriä, mutteivat pääse palamaan. Älä kuitenkaan availe uuniluukkua, koska hatut ovat herkkiä lässähtämään.

Pilko savulohi ja poro pienemmäksi.
Tee täytteet sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. 
Maista mausteet.
Jätä muutamia tillin oksia sivuun, jos haluat laittaa niitä koristeeksi.

Halkaise hatut terävällä puukolla keskeltä halki ja nostele täytettä lusikalla tai pursota pussilla hatun sisään. 
Koristele ylimääräisillä tillin oksilla lohihatut ja pinaatinlehdillä porohatut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti