maanantai 28. tammikuuta 2019

Katkarapu skagen

 Katkarapu skagen on klassikko, mutta löysin koristelusta vastaavan kuvan Kotilieden sivuilta ja sainkin siitä idean tehdä näitä entisille työkavereilleni, jotka olivat tulossa viettämään meille iltaa ja kurkkaamaan meidän uutta valmista kotia. Itse katkarapu täytteen keksein omasta päästäni, muistellen mitä olen ennen täytteen tekoon käyttänyt. Mielestäni näistä tuli todella näyttäviä pieniä ihania naposteltavia! Laitoin myös Kulinaristin keittiössä -instagramin tilille (johon pääset suoraan oikealla olevasta kuvasta painamalla) videon näiden skageneiden kokoamisesta. Ajatuksena on vastasuudessa laittaa Instagramin tilille vastaavia pieniä videoita, joten ota rohkeasti tili seurantaan ♥️
Täytteestä riittää noin 13 paahtoleipään.


Katkarapu skagen

270 g katkarapuja
½ puskaa tilliä
½ puskaa ruohosipulia
1 prk smetanaa
1,5 dl majoneesia
½ sitruunan mehu
mustapippuri
suola
mätiä
graham paahtoleipää

Sekoita smetana ja majoneesi keskenään sekaisin.
Leikkaa 2/3 osa katkaravuista, ruohosipuli ja 2/3 tillistä pienemmäksi puukolla.
Sekoita täytteet, sitruunamehun ja mausteiden kanssa, smetana-majoneesin joukkoon.
 Laita täyte jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, että leikkaat paahtoleivästä noin 5cm halkaisijaltaan olevia rinkuloita.
Paahda paahtoleivät paahtimessa.
Nosta täytettä paahtoleipä rinkuloiden päälle kahdella lusikalla.
 Jaa loput katkaravut täytteiden päälle.
Koristele mädillä ja lopulla tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti