keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Aikuisten halloween

Halloween kolkuttelee ovella ja viime vuonna järjestin aiheeseen liittyvät juhlat ystävilleni. Jos teistä joku on järjestämässä halloween pippaloita tänä vuonna, tässä teille muutama vinkki tarjoiluun! Tänäkin vuonna meinasin muutaman halloween aiheisen tarjottavan tekaista, mutta niistä myöhemmin..



Tarjolla juhlissa oli:

Ruuat:
ilmakuivatulla kinkulla päällystetty pääkallo
patonkia
tuc keksejä
erilaisia juustoja
salaattipedillä kylmäsavustetulla lohella päällystetty käsi
lihapulla-nakki-kirsikkatomaatti tikkuja
hautakivi voileipäkakku
verisiä nakkisormia
vihreää matosalaattia
aivo red velvet-kakku
guacamolea oksentava kurpitsa

Juomat:
ruiskuissa vadelma Poplea ja chili likööriä
keltainen booli jääkädellä
sangriaa
fisua
salmiakkikossua


 Ilmakuivattukinkku pääkallo

muovinen pääkallo
kelmua
ilmakuivattuakinkkua
maustettua tuorejuustoa
(pääkallon silmät)
patonkia
tuc -keksejä
edam juustoa
sinihomejuustoa
chili-paprika juustoa
brie juustoa
pippurijuustoa


Vuoraa pääkallo kelmulla joka puolelta.
Itse lisäsin silmän näköiset superpallot kuumaliimalla silmä kuoppiin, mutta eivät ole pakolliset. Lisäsin nämä vasta kun olin kallon kelmuttanut, joten ne sai myös näppärästi vielä irti myöhemmin.
Levitä ohut kerros tuorejuustoa kelmun päälle ja lisää siihen päälle ilmakuivattua kinkkua. Käy vuorotellen juuston ja kinkun kanssa kallo läpi, niin että vain silmät, suu ja nenä jäävät näkyviin.
Laita kallo tarjoilualustalle.
Vieraat voivat repiä kinkkua kallon pinnasta oman leivän tai muun ruuan kylkeen.
Laita tarjolle viereen patonkia, tuc -keksejä ja erilaisia juustoja.




Lohella päällystetty käsi


muovinen tekokäsi
kelmua
kylmäsavustettua lohta
salaattia

Kelmuta käsi samaan tyyliin kallon kanssa kokonaan kelmulla.
Asettele lohi kelmutetun käden päälle.
Nosta valmis lohikäsi salaattipedille lautaselle.
Lohta voi repiä samaan tyyliin kallokinkun tapaan käden pinnasta.

Lihapulla-nakki-kirsikkatomaatti tikkuja

lihapullia
nakkeja
kirsikkatomaatteja
hammastikkuja

Valmista lihapullat.
Leikkaa nakeista pienempiä paloja ja puolita kirsikkatomaatit.
Asettele kaikkia kolmea yhdet palat aina yhteen hammastikkuun ja laita tarjolle.


Hautakivi voileipäkakku

voileipäkakku (itse käytin Kinuskikissan ohjetta texmex-voileipäkakusta)
maustamatonta tuorejuustoa
ranskankermaa
majoneesia
ruohosipulituorejuustoa
mustaa elintarvikeväriä
hernettä

Tee haluttu voileipäkakku ohjeen mukaan päivää ennen koristelua ja säilytä jääkaapissa.
Sekoita ranskankerma ja majoneesi yhteen ja jaa seos kahteen osaan.
Lisään toiseen puoliskoon maustamaton tuorejuusto ja toiseen ruohosipulituorejuusto.
Lisää pienissä määrin mustaa elintarvikeväriä puoliskoon missä on maustamaton tuorejuusto. Sekoita varovasti ja ei haittaa vaikka seoksesta ei tulisi tasavärinen vaan saakin jäädä hiukan kirjavaksi.
Lisää mustalla värillä värjätty tuorejuusto kakun pintaan ja ruohosipulituorejuusto kakun reunoille. Reunojen pinta ei tarvitse olla tasainen.
Lisää reunoille lisäksi herneenversoja, nurmikkoa kuvastamaan.
Maalaa vielä kakun pintaan joku hautakiven tekstiä tai päivämäärää kuvastava kirjoitus mustalla elintarvikevärillä.

Verisiä nakkisormia

nakkeja
manteleita
ketsuppia

Leikkaa nakkeihin sormien nivel kohdat ja lämmitä niitä hiukan esimerkiksi mikrossa.
Asettele mantelit kynsiksi ja laita lautaselle tarjolle.
Levitä ketsuppia sinne tänne nakkien sekaan "vereksi".

Vihreää matosalaattia

spagettia, nuudelia tai muuta pastaa
vihreää elintarvikeväriä
ohkaisia kinkkusuikaleita
halutessaan lisäksi tomaattia, kurkkua, salaattia
maustettu kermaviili

Keitä pasta kypsäksi ja lisää veteen vihreää elintarvikeväriä.
Sekoita kypsä vihreäksi värjätty pasta ja kinkkusuikaleet sekaisin keskenään.
Pilko halutessasi joukkoon muita salaatin aineksia.
Mausta kermaviili halutuilla mausteilla (esimerkiksi grillimauste, pippuri) ja sekoita muiden aineiden joukkoon.


Aivokakku

red velvet -kakku
ihonväristä sokerimassaa
mansikkahilloa


Red velvet kakkuun ohjeen löydät aikasempaa jo täältä!
Tällä kertaa tee mahdollisesti kakku jo kuperaan vuokaan.
Jos sopivaa vuokaa ei löydy, voi kakusta tehdä myös tavallisen pyöreän ja muotoilla veitsellä lopuksi siitä oikean muotoisen.
Itse laitoin yhden kerroksen kreemitäytettä väliin ja loput sivelin kakun pintaan.
Kaiverra keskelle pituussuunnissa pieni lovi.
Pyörittele sokerimassasta tankoja, joita erilailla kiemurrellen asettelet kakun pintaan.
Muista asetella tangot niin ettei ne "ylitä" keskellä menevää lovea.
Itselläni massa loppui kesken, mutta tässä tapauksessa se ei haitannut koska yhtä kohtaa pystyi vähän rikkomaan niin että näyttäisi aivojen menneen rikki.
Lopuksi sivele pintaan mansikkahilloa.
Aivan mahtavat kuvalliset ohjeet löytyy Herkkusuun -sivuilta, kannattaa tsekata!





Oksentava kurpitsa

kurpitsa (plus kynttilä)
guacamolea
tacosipsejä
salsakastiketta

Leikkaa kurpitsan "hattu" pois ja tyhjennä sisusta.
Piirrä tussilla kurpitsan kylkeen halutun näköiset kasvot ja kaiverra ne veitsellä.
Itse kaiversin myös hattuun pienen kolon sisäpuolelle johon laitoin led -kynttilän vilkkumaan.
Guacamoleen ohjeen löydät blogistani jo aikaisempaa täältä!
Laita valmis kurpitsa tarjottimelle toiseen päähän tarjotinta kulmaan.
Lisää guacamole tarjottimelle ns. tulemaan kurpitsan suusta.
Lisää reunoille tacosipsit ja pienessä kulhossa salsa kastike.


Ruiskuissa Pople vadelmaa ja chili likööriä.


Keltaisen boolin voi valmistella esimerkiksi kelkasta.
Lisää joukkoon appelsiinin paloja ja kumihanskalla jäädytetty käsijääpala.


Mukeihin punaista sangriaa appelsiinilohkon ja jääpalojen kanssa.
Reunat sivelin ennen juomaa sitruunalla ja pyörittelin mustassa sokerissa.


Lisäksi tarjolla oli fisua ja salmiakkikossua, jota sai vieraat kaataa itse pulloista snapsilaseihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti