sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Mustikka-valkosuklaapiirakka


Mustikkapiirakka rahkaan tehtynä on jo monen vuoden takaa tuttu meidän perheessä ja kyseinen ohje on lainattu isosiskolta. Piirakkaa tehdessäni ja syödessä tuleekin aina sisko mieleen ja se miten minun pienenä ollessani aina käytiin koko perheen voimin siskon tykönä kylässä ja useimmin pöydässä odotti kyseinen piirakka! Itse tuunasin ohjetta sen verran, että kotona lojuva ylijäämä valkosuklaa piti saada upotettua johonkin joten laitoin sen täytteeseen pieninä hippuina. Piirakasta tulikin niin hyvää, että töissä ollessani mieheni lähetti viestiä ettei pysty lopettamaan piirakan syöntiä.. oli minullekin silti pieni pala vielä jätetty odottamaan!

Mustikka-valkosuklaapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
1 dl kaurahiutaleita

1 prk rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita
noin 150 g valkosuklaata

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään.
Sekoita kuivat aineet voi-sokeri-muna seokseen.
Voitele piirakkavuoka.
Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita rahka ja kerma tasaiseksi.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
Leikkaa valkosuklaa puukolla pieneksi hipuksi ja lisää kerma-rahkaan.
Lisää mustikat seokseen varovasti sekoitellen.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia.
Tarkastele pohjan kypsyyttä.
Anna vetäytyä hetki ennen leikkuuta, että täyte ehtii hyytyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti