Kävin nepalilaisessa ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten ja siitä asti olen haaveillut butter chickenistä uudelleen ja varsinkin siitä naan-leivästä! Vapaa päivä oli hyvä pyhittää ruoan teolle ja yhtenä ruokalajina valmistui näitä herkkuja!
Alkuperäisen ohjeen kanaan löysin K-ruoka sivuilta ja naan-leipä sai alkunsa Avaruusasema blogista.
Butter chicken, basmatiriisi ja naan-leipä
Butter chicken:
1 kg broilerin fileepihvejä
2-3 rkl voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 prk paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
1/2-1 chili
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
1 prk ruokakermaa
basmatiriisiä
Naan-leipä:
50 g voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
10 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Paista broilerin pihvit joko pannulla tai uunissa kypsiksi.
Hienonna sipulit pieneksi ja kuullota niitä pannulla voissa.
Lisää sipulien sekaan inkivääritahna, garam masala ja juustokumina.
Kääntele seosta hetki.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja pyre, chili ja mausteet.
Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Laikkaa broilerin pihvit sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää pannulle kastikkeen joukkoon.
Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15-20 minuuttia.
Lisää lopuksi joukkoon vielä kerma ja kiehauta.
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
HOX! Tarjoillessa riisistä voi helposti tehdä esimerkiksi kupin avulla eri muotoisia kasoja. Tuovat hauskan lisän tarjoiluun!
Laita uuni kuumenemaan 275 asteiseksi tai niin lämpimälle kuin uunin saa.
Sekoita leivän jogurtti ja maito tasaiseksi seokseksi.
Lämmitä kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan hiiva.
Lisää sokeri ja suola.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi mutta älä kuitenkaan vaivaa.
Sulata puolet voista mikrossa sulaksi ja sekoita taikinan joukkoon.
Anna taikinan kohota mielellään tunti.
Laita pelti uuniin jo valmiiksi, niin että se kuumenee.
On tärkeää että paistoalusta on myös kuuma kun leipiä aletaan paistamaan.
Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja kauli niistä noin 2-3 millin paksuisia soikioita.
Paista kuumalla alustalla uunin yläosassa noin 5-8 minuuttia, niin että saavat vähän väriä mutta omasta mielestäni saavat jäädä sitkoisiksi.
Voitele valmiit leivät vielä voisulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti