torstai 5. lokakuuta 2017

Vadelma-pannacotta juustokakku

Kakkurintamalla pyydeltiin pienen tytön ristiäisiin juustokakkuja. Mauksi haluttiin vadelmaa, nimi kakun pintaan, keksipohja ja yhdessä suunniteltiin vielä vadelman päälle pannacotta kerros. Kakku oli laktoositon, koristeita lukuun ottamatta. Koristeet olivat pääosin hankittu S-market Herkusta Porista, eli eivät ole allekirjoittaneen käsialaa (paitsi nimi kakun pinnassa).
Pannacotta kerroksen ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta.


Vadelma-pannacotta juustokakku

400 g digestive keksejä
120 g voita

Vadelmakerros:
16 liivatelehteä
400 g vadelmia
3 prk laktoositonta vadelma rahkaa
2 prk laktoositonta vispikermaa
2 prk laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

Pannacottakerros:
8 liivatelehteä
4 dl laktoositonta kuohukermaa
6 dl laktoositonta maitoa
4 rkl sokeria
2 vaniljatankoa

Koristeet:
valkosuklaata
punainen elintarvikeväri
punaisia macaronsseja
vadelmia
murustettua digestive keksiä
syötäviä kukkasia
vaaleanpunaisia marenkeja
suklaatryffeleitä puna-valkoisella päällysteellä

Murusta digestive keksit ja sekoita niihin sulatettu voi.
Pinnota kahden 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperit.
Painele keksi-voi seos vuokien pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita vadelmatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma.
Sekoita kerman joukkoon rahka ja tuorejuusto.
Jos käytät pakaste vadelmia, sulata niitä hetki tässä vaiheessa mikrossa ja soseuta.
Jos sose kuumentui, anna sen jäähtyä ennen kuin kaadat sen täytteen joukkoon.
(Itse lämmitin vadelmia vain sen verran, että sain ne soseutettua haarukalla)
Lämmitä pieni tilkka vettä mikrossa kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita lusikalla ja katso ettei jää liivate paakkuja.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoaika sekoittaen.
Kaada täyte puoliksi keksipohjien päälle.
Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään tunti.

Laita pannacottatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja sokeri.
Halkaise vaniljatangot ja laita kattilaan.
Keitä seosta kunnes se kiehahtaa.
Kun seos on kiehahtanut, poista vaniljatangon puolikkaat ja kaavi joukkoon siemenet.
Sulata joukkoon liivatteet ja anna seoksen jäähtyä kylmässä vesihauteessa kädenlämpöiseksi, välillä sekoitellen.
Kaada pannacotta puoliksi vadelmatäytteiden päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristele seuraavana päivänä halutuilla koristeilla ja ripottele koristeiden alle keksimurua, niin ettei koristeet ala kostumaan juustokakun pinnasta.
Sulata valkosuklaa mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon punaista väriä, hyvin varovasti sekoitellen ja tippa kerrallaan.
Käytä 2millin päistä tyllaa ja pursota nimi kakun pintaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti