maanantai 30. lokakuuta 2017

Pita karitsalla ja halloumilla

Pitan väliin voi laittaa mitä tahansa, mistä itse pitää. 
Useinmiten sieltä löytyy kebabbia mistä en itse niin välitä ja tällä kertaa omiin pitoihin laitettiin muun muassa karitsan jauhelihasta tehtyjä pihvejä ja halloumia.
Pitaleipien ohje on kotoisin Myllyn Paras sivuilta!

 

Pita karitsalla ja halloumilla

Leipä:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl durum vehnäjauhoja 
 
Karitsapihvit:
400 g karitsa jauhelihaa
minttua
rosmariinia
suola
pippuri
 
Tsatsiki:
noin 400 g turkkilaista jogurttia
1/2 vihreää kurkkua
oman maun mukaan valkosipulia
1 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
 
Lisäksi:
salaattia
kurkkua
tomaattia
avokadoa
halloumia
lime
 
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
Lisää suola, öljy ja jauhot.
Alusta hyvin taikinaksi.
Anna kohota liinan alla taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 6-8 pullaan ja kauli ne mataliksi leiviksi.
Anna leipien kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Leivät kohoavat uunissa kupliksi.

Raasta kurkku ja anna sen valuttaa siivilän läpi ylimääräiset nesteet. Voit painella kurkkuraastetta hiukan, jotta nestettä valuisi.
Lisää kurkun päälle suola.
 Leikkaa valkosipulit pieneksi ja lisää ne jogurtin joukkoon pippurin ja sitruunamehun kanssa. Lisää lopuksi kurkkuraaste ja sekoita tasaiseksi. 
Nosta tsatsiki kylmään maustumaan. 
 
Mausta jauheliha mausteilla ja muotoile siitä pihvejä.
Paista pannulla kuumassa öljyssä.
 
Halkaise pitat terävällä puukolla kahtia ja täytä täytteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti