maanantai 30. lokakuuta 2017

Porkkanakakku kuppikakut

Porkkanakakku toimii aina ja mitä enemmän täytettä, sen parempaa! 
Tällä kertaa kakusta tuli monta pientä kakkua eli kuppikakkuja. 
Päälle hieman pähkinämurua ja itse tehtyä kinuskia. 
Porkkanakakun ohje on napattu K-ruoka sivuilta!
 

Porkkanakakku kuppikakut

5-7 porkkanaa 
3 kananmunaa 
3 dl sokeria 
1 ½ dl öljyä 
3 ½ dl vehnäjauhoja 
2 tl kanelia 
1 tl soodaa 
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
50 g huoneenlämpöistä voita
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Lisäksi:
muffinssivuokia
pähkinärouhetta 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Kuori ja raasta porkkanat.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää öljy ja porkkanaraaste muna-sokeri vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Laita paperiset muffinssivuoat muffinipellin koloihin.
Lisää taikinaa jokaiseen vuokaan, mutta älä kuitenkaan ihan täyteen.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, mutta muista kuitenkin tarkkailla ettei pohja pala ja tarkastele kypsyyttä hammastikulla.
Anna valmiiden pohjien jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi.
Pursota kuppikakkujen päälle.

Laita kaikki kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna niin, että koostumus paksuuntuu. 
Valmista kinuskia voi testata lasilla missä on kylmää vettä. Tiputa pieni tippa kinuskia lasiin ja jos tippa pysyy koossa, on kinuski valmista.
Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. 

Ripottele kuorrutteen päälle pähkinärouhetta ja valuta hieman kinuskia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti