Toinen jälkiruoka jouluna meillä oli suklaa juustokakku, mitä maustettiin hieman brändyllä ja päälle sai jouluisen glögikiilteen. Pohjan voisi hyvin tehdä jouluun sopivaksi joulupipareista, mutta itse tein sen kaapista löytyneistä Domino kekseistä. Alkuperäinen ohje löytyi Valion sivuilta, missä oltiin käytetty suklaan kanssa viskiä.
Jouluinen suklaa-brändyjuustokakku
Pohja:
175 g Domino-keksejä tai muita
50 g sulatettua voita
Suklaa-brändytäyte:
5 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g tummaa suklaata
3/4 dl brändyä
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,3 dl kuohukermaa
Glögikiille:
3 dl glögiä
4 liivatelehteä
Koristeita:
joulupipareita
sulatettua suklaata
kultaisia nompparelleja
valkoisia nompparelleja
mantelilastuja
tähtianista
Murskaa pohjan keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa keskenään.
Laita 20cm halkaisijan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä pohjan keksi-voi seos sen päälle tasaisesti.
Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Liota lehdet kuumaan kahviin tasaiseksi ja sekoita se jogurttiin.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää sen joukkoon jogurtti, brändy, sokerit ja kermavaahto varovasti sekoitellen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Liota seuraavana päivänä kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Kaada glögistä kattilaan ½ desiä ja anna kiehahtaa.
Liota liivatteet kuumaan glögiin tasaiseksi ja lisää loput glögit joukkoon.
Kaada glögikiille täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku varovasti vuuasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti