keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Tacopelti

Yksi suosituimmista iltapaloista, varsinkin viikonloppuisin, meidän perheessä on tullut tacopelti! Ennen tehtiin vähän eri tyyppistä tacovuokaa, mistä voin myös joskus teille ohjetta kirjoittaa kun pitkästä aikaa tehdään, mutta tämä on nyt tämän hetken juttu! Olen itse vielä alkanut pitää hirveästi vähän tulisemmista ruuista tai missä on hiukan aina välillä potkua, joten tähänkin peltiin yleensä laitetaan paljon jalapenoja. Tämä on myös hyvin helppo ja nopea tehdä, joten erinomaista viikonloppuun tai vaikka illanistujaisiin tarjottavaksi. 
 

 Pellillinen tacopeltiä

tortillasipsejä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
tacomaustetta
3 tomaattia
3 avokadoa
jalapenoja
salsaa
juustodippiä

Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.
Paista jauheliha ja sipuli pannulla kypsäksi ja mausta tacomausteella.
Pilko tomaatit ja avokadot.
Siirrä pilkotut avokadot kuppiin ja muussaa niitä vielä hiukan haarukalla.
 Levitä leivinpaperi uunipellin päälle ja siihen sipsit koko pellille.
Nostele paistettu jauheliha-sipuli sipsien päälle.
Ripottele pilkotut tomaatit ja jalapenoja jauhelihan päälle.
Lopuksi muussatut avokadot ja haluttu määrä salsaa ja juustodippiä.
Laita uuniin noin 10 minuutiksi, mutta vahdi ettei sipsit pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti