Jouluna meille tuli mieheni perhettä syömään ja itse olin vastuussa illan salaateista (mistä valitettavasti unohtui ottaa kuvat) ja suunnittelin meille myös jälkiruuat. Tein kahta erilaista ja toinen oli mukiin pannacotta omenahillokkeella. Ohjeen löysin Arlan sivuilta.
Pannacotta omenahillokkeella
1½ liivatelehteä
1 vaniljatanko
1½ dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3 dl kermaviiliä
Omenat:
2 omenaa
½ dl sokeria
½ dl vettä
1 tähtianis
1 kanelitanko
½ tl kardemummaa
1 dl paahdettuja mantelin lastuja
Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Leikkaa vaniljatanko keskeltä kahtia ja kaavi siemenet sisältä.
Laita siemenet, kuohukerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa.
Nosta kattila pois liedeltä ja purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sekoita seoksen joukkoon. Sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
Sekoita kermaviili joukkoon ja annostele laseihin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kuori, poista siemenkodat ja pilko omenat siivuiksi.
Sulata sokeria hieman kattilassa (varo polttamasta) ja lisää vesi ja mausteet.
Anna kiehua muutaman minuutin.
Lisää omenalohkot joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Anna seoksen jäähtyä ja nostele laseihin pannacotan päälle.
Koristele vielä paahdetuilla mantelin lastuilla ja esimerkiksi tähtianiksilla ja kanelitangoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti