maanantai 8. tammikuuta 2018

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on mieheni SUURTA herkkua ja jos semmoista vaan jossain on tarjolla, se menee varmasti! Niinpä usein väsäilen voileipäkakun myös ihan perus kahvitteluihin ja oikeastaan se on vain hyvä jos kakkua jää yli, niin pääsee mies herkuttelemaan kunnolla. Tällä kertaa huomasin, ettei blogissani ole vielä perus kinkkuvoileipäkakun ohjetta ja tytöt olivat tulossa kahville, joten semmoista väsäämään. Joskus aikaisemmin olen tehnyt voileipäkakun tonnikalasta ja sitä tytöt aina vähän väliä peräänkuuluttaa, mutta lupasin sitä sitten seuraavalla kerralla! Mutta periaatteessahan väliin, leiväksi ja päälle voi laittaa omien mieltymysten mukaan mitä itse haluaa.


Kinkkuvoileipäkakku

1 pss täysjyväpaahtoleipää
maitoa
100 g meetvurstia
100 g kinkkua
1 paprika
½ purjo
2 prk ranskankermaa
60 g sinappikurkkusalaattia

Päällinen:
1 prk ranskankermaa
2 rs maustettua tuorejuustoa, itselläni paprika-sipuli
50 g meetvurstia
50 g kinkkua
viinirypäleitä
salaatinlehtiä
herneenversoa tai itse käytin basilikan oksia

Pilko täytteen meetvurstit, kinkut, paprika ja purjo pienemmäksi.
Sekoita ne ranskankerman ja kurkkusalaatin kanssa tasaiseksi seokseksi.
Leikkaa 16 paahtoleivästä reunat pois.
Asettele tarjoilualustalle kaksi pitkää kelmua rinnatusten, minkä päälle neljä palaa paahtoleipää neliön muotoon.
Kostuta leipiä maidolla hyvin, ole huolellinen reunoissa mitkä yleensä ovat kuivempia.
Levitä täytteestä 1/3 osa leipien päälle.
Asettele seuraavat neljä paahtoleipää täytteen päälle, kostuta ja taas 1/3 osa täytteestä.
Tee vielä samoin kolmas kerros ja päällimmäiseksi paahtoleipiä.
Eli paahtoleipä kerroksia tulee neljä ja täytteitä aina väliin eli kolme kerrosta.
HOX! kostutuksessa kannattaa muistaa, että maito valuu aina alaspäin, joten alimmaisia kostutetaan vähemmän kuin yläkerroksia.
Vedä kelmut joka puolelta kakun yli niin, että se peittyy kokonaan.
Laita yöksi jääkaappiin.

Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja poista kelmut.
Hivuta ne myös alta varovasti pois.
Sekoita päällisen ranskankerma ja tuorejuustot.
Levitä seos tasaisesti joka puolelle kakkua.
Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti