torstai 9. maaliskuuta 2017

Appelsiini-timjamikuhaa

Itselläni kuhaa ei juuri tule tehtyä kotona. Halusin sitä siis myös mukaan meidän aasialaiseen iltaa, kun löysin Arlan sivuilta hyvän ohjeen siihen. Jotenkin kuitenkin koko ajan kun olin päättänyt ruoan mukaan ottaa, oli minulla hyvin epävarma olo koko annoksesta. Sahramikastiketta tehdessäni ja sitä maistellessa epävarmuus vain kasvoi. Kuitenkin kun annoksen sain pöytään ja itsekin sitä hieman syötyäni, epävarmuus katosi! Appelsiini toi annokseen sopivaa raikkautta ja timjami kruunasi niin maun kun ulkonäönkin! Annoksen lisäksi tarjolla oli riisiä.

Appelsiini-timjamikuhaa

noin 6-8 palaa kuhaa
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
3 rkl voita
1 valkosipulinkynsi 
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
timjamia muutama oksa koristeeksi

Sahramikastike:
200 g jättikatkarapuja
400 g ranskankermaa 
1 pkt sahramia (0,5 g)
1 rkl vahvaa tomaattisosetta
1 dl kuivaa valkoviiniä

Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Laita kalapalat uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Sulata voi ja lisää siihen hienonnettu valkosipulinkynsi, timjami ja appelsiininkuori. Voitele kalat voiseoksella kauttaaltaan.
Laita vuoka uuniin ja paista noin 12 minuuttia uunin keskitasolla.

Sekoita kattilassa ranskankerma, sahrami, tomaattisose ja valkoviini.
Anna kiehua hiljalleen vähän aikaa.
Poista jättikatkaravuista pyrstöt.

Ota valmiit kalat uunista ja kaada varovasti ylimääräistä nestettä pois.
Nostele kastiketta syvän tarjoiluastian pohjalle ja lisää kalapalat keskelle keoksi.
Lisää katkaravut päällimmäiseksi ja kaada vielä hieman kastiketta ympäriinsä.
Lopuksi koristele timjaminoksilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti