torstai 9. maaliskuuta 2017

Karamellisoitua possua

Tätä ihanuutta maistoin ensimmäisen kerran Farangissa ja se vei kielen mennessään! Niinpä ei ollut vaihtoehtoja, ettei kyseistä ruokalajia olisi mukana meidän aasialaisessa illassa! Liha oli myös helppo tehdä muuten valmiiksi, mutta vain paistaa ennen tarjoilua!
Hyvät naiset ja herrat, tässä tulee karamellisoitua possua!
(Ohjetta lainattu Valion sivuilta)


Karamellisoitu possu

800 g kassleria
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 l omenatäysmehua
3 dl soijakastiketta
2 kanelitankoa
5 tähtianista
5 kokonaista mustapippuria
1 rkl korianterin siemeniä

Kastike:
2 dl paistolientä
2 dl fariinisokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
1 tl chilihiutaleita

Lisäksi:
öljyä
chiliä
korianteria

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
Kuori inkivääri ja viipaloi se ja valkosipuli karkeasti.
Laita kaikki ainekset, lihaa lukuun ottamatta, kattilaan ja kiehauta.
Kaada kuuma liemi uuninkestävään kannelliseen vuokaan tai pataan ja lisää liha.
Laita kansi päälle ja hauduta 100 asteisessa uunissa 4-5 tuntia, niin että liha on kypsää ja mureaa.
Nosta valmis liha liemestä ja ota siivilöityä lientä talteen noin 2dl.
Anna lihan jäähtyä vähän aikaan ja kääri se folioon, jossa se saa olla yön yli jääkaapissa.

Laita kattilaan kaikki kastikkeen ainekset ja keitä sitä kasaan, kunnes se paksuuntuu.

Leikkaa valmiista lihasta noin 2x2 sentin paloja ja paista niitä pannulla voissa, niin että saavat rapean pinnan. Valuta vähän aikaan talouspaperin päällä.
Sekoita karamellikastike lihojen kanssa ja nosta tarjolle.
Ripottele päälle korianteria ja chiliviipaleita.

Tarjolle voi laittaa lihan kanssa esimerkiksi riisiä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti