torstai 23. maaliskuuta 2017

Lohinyytit

Lohinyytit piti olla aasilaisen illamme yksi ruokalajeista, mutta jäi kuitenkin välistä kun vieraat alkoivat olemaan niin kylläisiä ja väsyneitä muista ruuista. Niinpä lohinyytit valmistettiin seuraavana päivänä ruuaksi pastan kanssa ja olivat myös mielestäni hyvin onnistuneita! Alkuperäinen ohje oli napattu Yhteishyvän sivuilta.

 

Lohinyytit
4 annosta

600 g lohifileetä
1-2 limetin mehu
1 tl suolaa
1 punainen paprika
100 g herkkusieniä
1-2 chiliä
kevätsipulia


Liemi:
1 dl kookosmaitoa
1-2 tl raastettua inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta


Laita uuni kuumenemaan noin 225 asteeseen.
Leikkaa lohifilee noin 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Repäisi foliorullasta 8 saman kokoista palaa.
Puserra lohikuutioiden päälle limetin mehu ja mausta suolalla.
Puhdista ja viipaloi chili, paprika ja sienet.
Tee liemi sekoittamalla ainekset sekaisin.
Jaa sienet ja paprikat kahden folio palan päälle niin, että niistä saa tehtyä neljä eri nyyttiä. Lisää lohipalat, chilit ja kevätsipuli päällimmäiseksi.
Taita folionyyttien reunat ylös niin, että saat jaettua liemen nyytteihin ja sulje nyytit tiiviisti. Nosta nyytit pellin päälle ja työnnä uuniin. Paista uunissa noin 20 minuuttia ja tarkastele lohen kypsyyttä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti