keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Masukakku

Teen (pääasiassa) ystävilleni aina välillä pyynnöstä kakkuja, jos aikatauluni antaa vain periksi. Tällä kertaa pyydettiin baby showereihin kuuluisaa masukakkua. Ikinä ennen en ole kyseistä kakkua tehnyt, mutta luotin taitoihini sen verran että hommasta selviytyisin! Poikavauvaa odotellaan, joten mekon väri haluttiin vaaleansiniseksi mutta muuten sain pitkälti vapaat kädet. Sisältä löytyi suklaakakun välistä minttumoussea. Suklaakakun resepti on valitettavasti siskon salainen, mutta täytteen ainekset ja kakun koonnista ajattelin kirjoittaa kuitenkin teille postauksen!
Massakakkua tehdessä kannattaa muistaa, että massa kuivuu helposti ja näin ollen repeilee. Päällystämisessä kannattaa olla tarpeeksi nopea ja aina suojata ylimennyt massa.


Masukakku
noin 20 hengelle

2 kakkupohjaa joiden halkaisija on 24cm
vaaleansinistä massaa
mustaa massaa
ihonväristä massaa
valkoisia helmi nonparelleja
elintarvikeliima

Kakun ja massan väliin:
tomusokeria
voita
tuorejuustoa

Täyte:
2 vaniljatuorejuustoa
2 Flora vanilla
minttuaromi
sokeria
10 liivatetta

Katso valmiiksi kolme kulhoa, kaksi saman kokoista vähän pienempää ja yksi suurempi.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Laita täytteeseen oman maun mukaan minttuaromia ja sokeria.
Kuumenna mikrossa tilkka vettä, johon liotat liivatteet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.

Ala leikkaamaan valmiista kakkupohjista ympyrän muotoisia paloja, niin että aina
seuraava pala on suurempi.
Laita kulhoihin pohjalla kelmut, niin että tulevat reilusti yli.
Aloita laittamalla pienin pohjan pala alimmaiseksi ja kostuta sitä hieman vedellä tai
maidolla. Lisää pohjan päälle täytettä sopiva määrä ja laita seuraava ympyrän muotoinen
pala täytteen päälle.
Toista niin kauan, että saat kolme kappaletta hyvänkokoisia puolipalloja.
Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Ala kokoamaan masukakkua tarjottimelle kumoamalla puolipallot oikeaan
muotoon. Pohjia voi hieman veitsellä muotoilla ja tasoitella. 
Vatkaa hieman lämmennyt voi ja tomusokeri paksummaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto.
Levitä vaahto kakun päälle mahdollisimman tasaisesti.


Tee sinisestä tai valkoisesta massasta pieni pallo, johon voi elintarvikeliimalla liimata
pieniä valkoisia nonparelleja. Mielellään jos aika antaa myöden voi pallon antaa kuivua
muutaman päivän. Päälle voi suihkuttaa vielä hieman helmiäistä jos kotoa löytyy ja
haluaa.

Kauli ihonvärisestä massasta sopivan ohut levy (ei kuitenkaan liian ohutta, ettei kreemi ala kostuttamaan ja valumaan massan läpi) ja aloita päällystäminen rintojen yläosasta. Massan ei tarvitse päällystää koko yläosaa, mutta sen verran mihin ei mekon yläosa ei tule. Massaa kannattaa kaulita aina reilusti yli kakusta. Näin sen saa laskeutumaan ja levitettyä muotoonsa kakun päälle paremmin, eikä reunoille tule ryppyjä. 

Ala seuraavaksi kaulimaan sinistä massaa ja leikkaan siitä noin kolmen sentin levyisiä soiroja. Aloita päällystäminen ihonvärisen massan vierestä ja käytä tarvittaessa hieman elintarvikeliimaa. Päällystä kummatkin puolet rinnoista, niin että pohja jää massan alle peittoon.

Seuraavaksi päällystetään maha osa ja siinä kannattaa kaulia tarpeeksi suuri levy sinisestä massasta, jotta saa hameen kauniisti laskeutumaan kakun alapuolelle ja reunoilta siistiksi.
Mustalla rusetilla ja nauhalla saa piiloon hameen liitoskohdan. Kauli samalla tavalla mustasta massasta ohut levy, josta leikkaat noin kolmen sentin levyisen tarpeeksi pitkän pätkän että saat sen rinnan ympärille. Tee samasta mustasta nauhasta rusetti keskelle, roikkuvat nauhat mahan päälle ja viimeistele nonparelleista tehdystä koristeesta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti