torstai 23. maaliskuuta 2017

Passionjuustokakku ja pistaasijäätelö


"Vanhusten" aasialaisella illallisella piti alun perin olla seitsemää eri ruokalajia plus jälkiruoka, mutta viimeinen ruoka ennen jälkiruokaa päätettiin jättää toiseen kertaan. Ruokaa oli ollut paljon ja porukka alkoi olla niin väsyneitä ja täynnä, että päädyimme parempaan ratkaisuun siirtyä jälkkäriin. Passionjuustokakun ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta ja jäätelön ohje on alun perin K-ruoka sivuilta vaniljajäätelöstä, mihin lisäsin pistaasipähkinä murusia. Lisäksi annokseen paistoin muutaman palan banaania pannulla, soseutin mangoa ja murustin keksiä jäätelön alle.
Passionjuustokakkua

Pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
1 ¾ dl sokeria
5 liivatetta
5 passionhedelmää
6 rkl passion likööriä (Passoá)

Kiille:
3 liivatetta
½ dl passion likööriä (Passoá)
2 passionhedelmää
2½ dl mango-passion mehua

Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murskaa keksit muruksi ja lisää niihin sulatettu voi.
Taputtele keksi-voi seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
Kaavi passionhedelmistä hedelmäliha sisältä ja laita siivilään. Painele lusikalla niin, että neste valuu täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna likööriä kattilassa tai mikrossa kuumaksi, johon saat sulatettua liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Laita jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita mehu ja passionhedelmät sekaisin (tällä kertaa siemenet saa kaapia mukaan).
Kuumenna likööriä kattilassa tai mikrossa ja sulata liivatteet siihen.
Kaada liivateseos kiilteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Itse tehty pistaasijäätelö ilman jäätelökonetta

1 tlk (2 dl) kuohukermaa
2 tl sokeria
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko
pistaasipähkinöitä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja vatkaa se tasaisesti seokseen. Sekoita kerma ja kananmunaseos varovasti kaapimella tasaiseksi. Murskaa pistaasipähkinät muruksi ja sekoita ne varovasti seoksen joukkoon.

Kaada seos laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja laita pakastimeen. Sekoita noin 20 minuutin välein seosta alkuvaiheessa. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on jäätynyt.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti