Tässä myös yksi resepti meidän aasialaistyyppisten ruokien illasta, joita valmistin "vanhuksille". Ohjeesta löytyy naudan sisäfileen lisäksi bataattia, retikkaa, majoneesia, hieman ruohosipulia ja hasselpähkinää. Alkuperäinen resepti on Reseptitaivaan sivuilta. Myös meidän "ei niin lihan ystävät" tykkäsivät annoksesta hyvin paljon, joten kannattaa empimättä kokeilla! Annos sopii niin koti-iltaan nautittavaksi, kuin juhliin tarjottavaksi!
Naudan sisäfile aasialaisittain
n.1kg naudan sisäfile
5 rkl soijaa
2 chiliä
2 rkl ruokosokeria
50g voita
Lisäksi:
150g retikkaa
2 rkl punajuurimehua (etikkapunajuurista)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 iso bataatti
1 koura hasselpähkinärouhetta
4 rkl majoneesia
0,5 tl seesamiöljyä
ruohosipulia
suolaa ja pippuria
Putsaa naudan sisäfileestä kalvot ja ylimääräinen rasva.
Hiero pintaan kauttaaltaan soija, chiliviipaleet ja ruokosokeri.
Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Kuori ja raasta retikka kulhoon, purista ylimääräiset nesteet pois.
Lisää joukkoon punajuurimehu ja valkoviinietikka.
Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan.
Ennen tarjolle laittoa purista vielä ylimääräiset nesteet pois.
Sekoita majoneesin joukkoon seesamiöljy ja paahda pähkinärouhetta hieman, että saavat väriä ja paahteisen maun. Varo kuitenkin pähkinöiden palamista.
Ennen sisäfileen valmistamista, se on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin tuntia aikaisemmin. Laita se esimerkiksi siivilään valumaan johonkin astian päälle, että kaiken valuvan nesteen saa talteen.
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja ota ensin liedellä pintaan väri voissa paistaen.
Jos paistinpannusi on uunin kestävä, voi sen laittaa siinä uuniin. Jos kuitenkaan et tämmöistä omista, voi fileen myös nostaa leivinpaperin päälle pellille. Tökkää paistimittari paksuimpaan kohtaan ja paista niin, että sisälämpötila on noin 55 astetta.
Jos paistinpannusi on uunin kestävä, voi sen laittaa siinä uuniin. Jos kuitenkaan et tämmöistä omista, voi fileen myös nostaa leivinpaperin päälle pellille. Tökkää paistimittari paksuimpaan kohtaan ja paista niin, että sisälämpötila on noin 55 astetta.
Ota valmis liha uunista ja kääri se tarjoiluun saakka folioon lepäämään.
Laita kattilaan marinointiliemet ja kypsentäessä tulleet nesteet ja keitä kastiketta hieman kasaan. Lisää lopuksi voi antamaan makua ja kiiltoa.
Kuori bataatti ja tee kuorintaveitsellä tai juustohöylällä siitä ohuita lastuja.
Laita lastut leivinpaperin päälle ja levitä niihin öljyä ja suolaa.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia välillä käännellen.
Tarkasta ettei lastut pala!
Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia välillä käännellen.
Tarkasta ettei lastut pala!
Leikkaa lihasta ohkaisia paloja viistosti tarjolle esimerkiksi leikkuulaudan päälle ja asettele bataattisipsit, retikka ja majoneesi vierelle kasoiksi.
Lusikoi kastiketta lihan päälle.
Koristele lopuksi ruohosipulilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
Koristele lopuksi ruohosipulilla ja paahdetuilla pähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti